Effectieve Trucjes: Krassen Verwijderen van je Smartphone Display

Je kent het wel, dat ongelukkige moment waarop je naar je geliefde smartphone kijkt en ontdekt dat er een paar hinderlijke krassen op het scherm prijken. Gelukkig zijn er enkele huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die je kunt proberen om die irritante krassen te verwijderen. We enkele verrassende, maar effectieve methoden waarmee je jouw telefoonscherm weer in topconditie kunt brengen.

Tandpasta als tovermiddel

Het lijkt misschien een oud trucje uit grootmoeders tijd, maar het gebruik van tandpasta kan werkelijke wonderen verrichten als het gaat om het verwijderen van krassen op je telefoonscherm. Het is belangrijk om een eenvoudige witte tandpasta te kiezen, zonder toegevoegde whitening ingrediënten of microdeeltjes.

Hier is hoe je te werk gaat: breng een kleine hoeveelheid tandpasta aan op een wattenstaafje en wrijf dit met zachte, ronddraaiende bewegingen over de krassen op je scherm. Dit moet voorzichtig gebeuren om verdere schade te voorkomen. Laat de tandpasta vervolgens een paar minuten op het scherm zitten, zodat het zijn werk kan doen.

Na enkele minuten kun je het overtollige tandpastamengsel wegdeppen met een vochtige doek. Je zult versteld staan van het resultaat! De krassen zullen als sneeuw voor de zon verdwenen zijn en je telefoonscherm zal er weer als nieuw uitzien. Het is een eenvoudige en kosteneffectieve oplossing voor een veelvoorkomend probleem.

Polijsten voor een glanzende afwerking

Als je de voorkeur geeft aan het gebruik van een speciale polish om de krassen van je telefoonscherm te verwijderen, is het verstandig om eerst te controleren of je scherm is voorzien van een oleofobe coating. Deze coating kan namelijk beïnvloeden hoe effectief de polish zal zijn en kan zelfs leiden tot het verergeren van de krassen als het niet op de juiste manier wordt aangebracht.

Om te voorkomen dat je andere onderdelen van je telefoon per ongeluk beschadigt tijdens het polijsten, is het aan te raden om de luidsprekers, knoppen, camera’s en poorten van je telefoon af te dekken met tape. Dit zorgt ervoor dat deze onderdelen beschermd blijven tegen eventuele krassen of beschadigingen tijdens het proces.

Zodra je deze voorbereidende stappen hebt voltooid, kun je de polish aanbrengen op een zachte doek. Het is belangrijk om een zachte doek te gebruiken om te voorkomen dat je verdere krassen op het scherm veroorzaakt. Vervolgens wrijf je met zachte, cirkelvormige bewegingen over het scherm. Deze techniek helpt om de polish gelijkmatig te verdelen en de krassen effectief te verwijderen.

Na het polijsten zul je merken dat je telefoonscherm er weer als nieuw uitziet, vrij van de storende krassen die eerder aanwezig waren. Deze methode biedt een snelle en effectieve oplossing voor het herstellen van de esthetiek van je telefoonscherm, waardoor het er weer fris en helder uitziet.

Poeders voor de overwinning

Naast tandpasta en polish, kunnen ook babypoeder of bakpoeder van pas komen bij het verwijderen van krassen van je telefoonscherm. Het proces is eenvoudig en vereist slechts een paar alledaagse ingrediënten.

Om te beginnen, maak je een pasta door het babypoeder of bakpoeder te mengen met een beetje water. Het doel is om een dikke maar goed smeerbare pasta te creëren die gemakkelijk op het scherm kan worden aangebracht.

Zodra je de pasta hebt gemaakt, breng je deze aan op een microvezeldoek. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en niet te veel druk uit te oefenen tijdens het wrijven over de krassen op het scherm. Te veel druk kan namelijk leiden tot verdere schade aan het scherm.

Gebruik zachte, cirkelvormige bewegingen om de pasta gelijkmatig over de krassen te verdelen. Hierdoor kan de pasta zijn werk doen en de krassen geleidelijk aan verminderen. Wees geduldig en neem de tijd om elk deel van het scherm zorgvuldig te behandelen.

Nadat je de pasta hebt aangebracht en ingewreven, gebruik je een schoon doekje om het overtollige mengsel weg te vegen. Je zult merken dat de krassen geleidelijk aan minder zichtbaar worden en het scherm er weer als nieuw uitziet.

Het gebruik van babypoeder of bakpoeder is een handige en betaalbare manier om krassen van je telefoonscherm te verwijderen. Met een beetje geduld en zorgvuldigheid kun je versteld staan van het verbazingwekkende resultaat dat je kunt behalen.

Plantaardige olie voor een snelle oplossing

Last but not least, een alternatieve methode om krassen van je telefoonscherm te verwijderen is door gebruik te maken van plantaardige olie. Hoewel deze methode niet permanent is, kan het wel een snelle oplossing bieden in noodgevallen. Hier volgt hoe je te werk gaat:

  1. Neem een kleine hoeveelheid plantaardige olie en breng deze aan op een zachte doek. Het is belangrijk om niet te veel olie te gebruiken, omdat dit kan leiden tot een vettig residu op je scherm.
  2. Wrijf voorzichtig met de met olie bevochtigde doek over de krassen op je telefoonscherm. Zorg ervoor dat je zachte, cirkelvormige bewegingen maakt om te voorkomen dat je het scherm verder beschadigt.
  3. Houd er rekening mee dat plantaardige olie een vettige substantie is en dat het residu kan achterlaten op je handen, kleding of tas. Zorg er dus voor dat je voorbereid bent op eventuele vlekken en dat je de doek na gebruik grondig reinigt.

Hoewel het gebruik van plantaardige olie een snelle oplossing kan bieden om krassen van je telefoonscherm te verwijderen, is het belangrijk om te onthouden dat dit slechts een tijdelijke oplossing is. Het kan helpen om de krassen tijdelijk minder zichtbaar te maken, maar het zal ze niet permanent verwijderen. Daarom is het aan te raden om andere methoden te proberen voor een langduriger resultaat.

Waar vind je de benodigdheden? Hema is the place to be!

Ben je enthousiast geworden om deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes uit te proberen om die vervelende krassen van je telefoonscherm te verwijderen? Goed nieuws! Alle benodigde ingrediënten zijn verkrijgbaar bij Hema. En als je via MyYoufone bij Hema winkelt, profiteer je zelfs van extra voordelen.

Hema biedt een breed scala aan producten, waaronder tandpasta, polish, babypoeder, bakpoeder en zelfs plantaardige olie. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan en je telefoonscherm weer als nieuw te maken, is beschikbaar bij Hema.

Het mooie is dat je niet alleen je telefoonscherm kunt herstellen, maar ook kunt profiteren van extra voordelen als je via MyYoufone bij Hema winkelt. Door te winkelen bij Hema via MyYoufone, spaar je namelijk Youcoins. Met deze Youcoins kun je extra MB’s krijgen voor je mobiele data of korting ontvangen op je Sim Only abonnement bij Youfone. Het is dus een win-winsituatie!

Waar wacht je nog op? Ga naar Hema, verzamel je benodigde ingrediënten en laat die vervelende krassen op je telefoonscherm verdwijnen. En vergeet niet om via MyYoufone te winkelen om te profiteren van die extra voordelen. Het is tijd om je telefoon weer te laten stralen als nieuw!

Met deze verrassende en eenvoudige trucjes en huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kun je die vervelende krassen op je telefoonscherm snel en gemakkelijk verwijderen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en laat je telefoonscherm weer stralen als nieuw!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *